Zoeken in deze blog

woensdag 6 april 2011

Kinect, wat is het en hoe werkt het?

Ten eerste, hartelijk welkom op dit blog en hartelijk bedankt dat u de tijd ervoor neemt om dit blog te lezen en ons te volgen op ons avontuur dat Kinect heet. Al geruime tijd heeft de faculteit ICT te Hogeschool Zuyd te Heerlen, twee Kinect apparaten in het bezit. Een hiervan zal samen met een XBOX360S in de loungeruimte worden geplaatst, en de andere losse Kinect is bedoeld voor programmeer doeleinde, waarbij studenten de gelegenheid krijgen om met dit apparaat leuke software te produceren (althans, dat is de bedoeling).
Vandaag hebben we de Kinect mee naar huis toe gekregen, met de bedoeling om een applicatie te ontwikkelen die een bijdrage kan leveren binnen een andere faculteit, te weten ergotherapie. Echter, voordat er kan worden begonnen met het ontwikkelen van deze applicatie, is het noodzaak te weten hoe de Kinect precies in elkaar steekt en hoe deze werkt. Dat wordt dus gelijk goed zoeken en surfen op het web.
Het zal u vast niet verbazen dat ook voor de Kinect een Wiki is gemaakt, met alle nodige informatie. Hier vinden we de architectuur van het apparaat, alsmede de benodigde technieken die worden toegepast. Zo kunt u ook vinden hoe de volgende technieken worden toegepast:
(Infrared) Structured Light
Motion Capture
Three Dimensional Face Recognition
Speaker Recognition
Gesture Recognition
Motion Analysis
Feature Extraction
Het is nogal een dikke pil en heftige materie, maar er is al hard gewerkt aan een documentatie die dit alles wat duidelijker uitlegt. Helaas is deze documentatie op moment van bloggen nog lang niet af, dus zullen we deze nog niet publiceren. Zodra dit wel het geval is zullen we het u natuurlijk direct laten weten ;)
Na al deze materie gelezen te hebben en tot ons te hebben laten doorgedrongen, wordt het tijd om maar eens aan de slag te gaan met de Kinect, maar dan zal eerst moeten worden uitgevonden hoe we deze kunnen aansluiten op een PC/Laptop en hoe het zit met de nodige drivers, anders heeft het niet echt veel doel om al software te gaan bouwen. Dit aansluiten zal later blijken lastiger te zijn dan gedacht...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten